The green story

ERVARINGS-VERHALEN

We laten graag onze medewerkers en bezoekers aan het woord!

Ik ben nog lang niet uitgeleerd, en leer elke dag nog!”

“Ik ben Lianne, 33 jaar oud en ben 4,5 jaar geleden bij Doenersdreef komen te werken. In de beginperiode heb ik veel ervaring mogen opdoen tijdens de slaap- en avonddiensten die ik heb gedraaid. Na een aantal veranderingen die binnen Doenersdreef zijn doorgevoerd ben ik terecht gekomen bij team Begeleid Zelfstandig Wonen (BZW). Hier begeleid ik zowel alleenstaande jongvolwassenen als moeders met kinderen. Door het werken bij Doenersdreef realiseerde ik me al snel dat ik me meer wilde verdiepen in de onder andere de problematiek die er speelt bij deze jongvolwassenen. Uiteindelijk in gesprek gegaan en aangegeven dat ik de studie Social Work wil gaan doen, nu zijn we bijna twee jaar verder! Het studeren gaat goed, en ik heb heb het idee nu al meer handvaten en tools te hebben om de jongvolwassenen te ondersteunen. Ik ben nog lang niet uitgeleerd, en leer elke dag nog!”
Lianne
Woonbegeleider BZW
“Ik ga elke dag met plezier naar werk, een leuke team verband waar ik ondertussen een band heb opgebouwd met collega’s zowel met de jongeren.”

Mijn naam is Jennifer Petrocthi, ik ben 8 maanden in dienst bij doenersdreef. Ik ben begonnen als receptionist. Mijn taken zijn voornamelijk mensen verwelkomen en aanspreekpunt voor jongeren en ondersteunen van begeleiders op Nieuw-Caledonië. Ondertussen heb ik ook administratieve taken erbij gekregen zoals rooster en maandlijsten. Ik ga elke dag met plezier naar werk, een leuke team verband waar ik ondertussen een band heb opgebouwd met collega’s zowel met de jongeren. Doenersdreef is een bedrijf waar de mogelijkheid is altijd om meer te leren en doorstromen. Ik zie mezelf ook blijven doorgroeien en ik heb zeker het gevoel dat ik heb mijn plek hier gevonden bij dit bedrijf.
Lianne
Woonbegeleider BZW
De warme, huiselijke sfeer maakt van Doenersdreef een organisatie waar jongeren en medewerkers zich veilig voelen en waar je elke dag het gevoel hebt thuis te komen.

Mijn naam is Wesley Louman ik ben 37 lentes jong en woon met mijn vrouw en drie dochters in Lelystad. Sinds 2008 ben ik werkzaam in de jeugdzorg omdat ik denk dat ik met mijn persoonlijkheid en intrinsieke motivatie een verschil kan maken voor deze kwetsbare doelgroepen. Na het volgen van mijn opleiding aan het ROC kwam Doenersdreef in 2008 per toeval op mijn pad, uiteindelijk is Doenersdreef een rode draad in mijn leven geworden.

Na een periode van 5 jaar ben ik in 2013 overgestapt naar het COA, werken met asielzoekers, AMV alleenstaande minderjarigen. Mooi werk, een hoop kaders, veel geleerd maar niet het werk waar ik het verschil kon maken en mijn geluk uit haalde. Afgelopen zomer 2022 kwam Doenersdreef weer terug op mijn pad, mijn rode draad. Toen ik de kans kreeg om opnieuw de diepgang in te gaan met jongeren op locatie Nieuw-Caledonië heb ik deze met beide handen aangegrepen. Want Doenersdreef is de organisatie waar ik kan werken vanuit mijn kracht en kunnen, waar ik me iedere dag ontwikkel en groei door gewoon Wesley te zijn. Doenersdreef is een unieke kleine zorgorganisatie in het zorglandschap die zich wat mij betreft onderscheidt door echt te kijken naar het individu. De warme, huiselijke sfeer maakt van Doenersdreef een organisatie waar jongeren en medewerkers zich veilig voelen en waar je elke dag het gevoel hebt thuis te komen. Ik ben nu dus weer thuis, en jij? Geluk zit in kleine dingen en dat vertaalt zich dagelijks in mijn werk en misschien wel jouw werk.
Steven
Oud bewoner BZW